fbpx

Besparen op energie met N-ergy

Wij helpen besparen op energiecontracten met hernieuwbare energiebronnen

Als het gaat om het vinden van de juiste energieleverancier, wordt het steeds belangrijker om te kiezen voor hernieuwbare energiebronnen. Niet alleen draag je bij aan een duurzamere toekomst, maar je kunt ook flink besparen op je energierekening. Bij N-ergy begrijpen we het belang van groene energie en willen we jou helpen om de overstap te maken naar een contract dat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

De voordelen van hernieuwbare energie

Hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie en windenergie zijn onuitputtelijk en veroorzaken geen schadelijke uitstoot. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals gas en steenkool, die niet alleen bijdragen aan klimaatverandering, maar ook opraken. Door over te stappen op hernieuwbare energie draag je direct bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en het behoud van onze planeet.

Naast de milieuvoordelen zijn er ook financiële voordelen verbonden aan groene energie. De prijzen van fossiele brandstoffen blijven stijgen terwijl de kosten voor hernieuwbare energie dalen. Door over te stappen naar een leverancier die gebruikmaakt van groene bronnen kun je dus flink besparen op je maandelijkse energiekosten.

Wil je ook besparen op je energierekening en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan het milieu? Wij staan klaar om jou te helpen bij elke stap van het proces. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoeveel jij kunt besparen met hernieuwbare energiebronnen!

N-ergy team

De zon als energiebron

Onze aanpak

  1. Grondig onderzoek: We bestuderen de energiemarkt en analyseren verschillende leveranciers om de meest betrouwbare en betaalbare opties voor jou te vinden.
  2. Persoonlijk advies: Wij nemen de tijd om naar jouw wensen en behoeften te luisteren, zodat we een contract kunnen aanbevelen dat perfect bij jou past.
  3. Overstapservice: We regelen alle administratieve rompslomp die gepaard gaat met het overstappen naar een nieuwe leverancier, zodat jij hier geen omkijken naar hebt.
  4. Doorlopende ondersteuning: Ook nadat je bent overgestapt, blijven wij beschikbaar voor eventuele vragen of problemen omtrent je energiecontract.
U bespaart door zonnepanelen te plaatsen.

 Geen piektoeslag door een batterij

Zonne- panelen-Batterij?

We komen U bezoeken
We bekijken de technische mogelijkheden
We vinden de beste oplossingen en antwoorden
op uw vragen

Een slimme thuisbatterij

met zonne-energie?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonne-energie te gebruiken als duurzame bron van elektriciteit. Zonnepanelen worden op grote schaal geïnstalleerd op daken van huizen en bedrijven, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen vermindert en de impact op het milieu wordt verminderd.

Echter, het gebruik van zonne-energie heeft zijn beperkingen. Op momenten dat er weinig of geen zonlicht beschikbaar is, zoals ’s nachts of tijdens bewolkte dagen, kan de elektriciteitsopwekking aanzienlijk verminderd zijn. Dit kan leiden tot tekorten in het energieaanbod en de noodzaak om terug te vallen op traditionele energiebronnen.

Een oplossing voor dit probleem is het gebruik van thuisbatterijen die de overtollige energie die door zonnepanelen wordt geproduceerd kunnen opslaan. Deze batterijen fungeren als een soort ‘reserve’ energiebron, waarvan men kan profiteren wanneer er niet genoeg zonlicht beschikbaar is.

Wat echter het verschil maakt, is wanneer deze thuisbatterij wordt uitgerust met slimme technologieën. Een slimme batterij biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele thuisbatterij.

Energieopslag optimaliseren

Met behulp van slimme algoritmen kan een slimme batterij het energieopslagproces optimaliseren. Het systeem analyseert constant de energiebehoeften van het huis en de beschikbaarheid van zonne-energie. Op basis hiervan bepaalt het de meest efficiënte manier om energie op te slaan en vrij te geven. Dit betekent dat er minder energie verloren gaat en dat er altijd voldoende stroom beschikbaar is wanneer nodig.

Flexibiliteit in energieverbruik

Een slimme batterij biedt ook flexibiliteit in het energieverbruik. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld instellen dat de batterij alleen wordt opgeladen wanneer de elektriciteitsprijs laag is, waardoor ze geld kunnen besparen op hun energierekening. Daarnaast kan de batterij worden geprogrammeerd om op specifieke tijdstippen extra stroom vrij te geven, zoals tijdens piekuren, om zo te profiteren van hogere tarieven voor teruglevering aan het elektriciteitsnet.

Integratie met smart home-systemen

Een ander voordeel van een slimme batterij is de integratie met smart home-systemen. Dit betekent dat gebruikers hun thuisbatterij kunnen bedienen via hun smartphone of andere slimme apparaten. Ze kunnen bijvoorbeeld controleren hoeveel energie er wordt opgeslagen of vrijgegeven, de instellingen aanpassen en meldingen ontvangen over het energieverbruik. Dit biedt gemak en controle voor de gebruiker.

Kortom, een slimme batterij over zonne-energie in een thuisbatterij biedt vele voordelen. Het optimaliseert energieopslag, biedt flexibiliteit in energieverbruik en integreert naadloos met smart home-systemen. Voor diegenen die streven naar duurzaamheid en zelfvoorzienendheid op het gebied van energie, is het gebruik van een slimme batterij een logische keuze.

Een extra isolatielaag en gratis energie
Een extra isolatielaag en gratis energie

Overzicht van de premies voor zonnepanelen in België

Klaar om te besparen